Inchinare

green-colorÎnchinarea și părtășia cu Dumnezeu – răspunsul a tot ceea ce este omul, la tot ceea ce este și face Dumnezeu; este manifestarea pasiunii pentru Dumnezeu în duh și adevăr, în libertate, cu bucurie, privat sau public. Promisiunea lui Dumnezeu este că ”El locuiește în mijlocul laudelor poporului Său” (Ps 22:3 )

În mod public este o invitație la sărbătoare, la celebrare exuberantă a prezenței Creatorului și Mântuitorului nostru, în comunitatea eclesială și sacramentală, în părtăție cu alți credincioși.

În mod privat este exprimarea dorinţei totale şi copleşitoare de a atinge absolutul. Există în mine acea zvâcnire spre a apuca ce nu se poate prinde, spre a vedea ce nu poate fi văzut. Mai tare decât toate vocile, mai vizibilă decât toate mâinile întinse spre mine este chemarea lui Dumnezeu adresată mie.

Şi eu am fost în Adam când a fost izgonit din rai şi acum trăiesc nostalgia reîntoarcerii în Eden. Scopul primar al vieţii mele este să realizez această mutare a mea în lumea lui Dumnezeu. Uneori se întâmplă prin cântare, alteori prin rugăciune, ascultând Cuvântul sau prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului.

Esenţial este să am în mine această scăpare de sub limitele lumii, o uşă deschisă prin care pot să văd, să simt, să gust şi să mă mut în Împărăţia lui Dumnezeu.

Această experienţă transformatoare împreună cu cunoaşterea dobândită o numesc  ”închinare“. Pentru mine ” închinare “ înseamnă cunoaştere, întâlnire, transformare spre o nouă apartenenţă şi identitate. În închinare vreau să mă înalţ şi eu la cer în fumul jertfei mele.

 

pastor Adi Galiger