IMPACT social

Noi credem și afirmăm faptul că singura rațiune care justifică prezența noastră aici este slujirea altora.
IMPACT social

Noi credem și afirmăm faptul că singura rațiune care justifică prezența noastră aici este slujirea altora. Vrem să fim de folos comunității în care trăim, ducând dragostea și mila Domnului Isus Christos aproapelui nostru. Și facem acest lucru într-un mod practic și util.

Oricine poate vedea nevoile, aprope toți se plâng de neajunsurile și nedreptățile sociale, mai puțini sunt cei care se ridică și acționează și prin harul lui Dumnezeu aduc o schimbare în bine.

Untitled2Sistemul sanitar – este probabil mediul cu cele mai mari nevoi în societatea românească. Viziunea noastră este să renovăm saloanele diferitelor spitale din Oradea, pentru ca cei necăjiți și bolnavi să poată fi primiți într-un mediu curat, odihnitor, unde să fie îngrijiți cu demnitate. În repetate rânduri, în colaborare cu conducerea spitalelor, eliberăm câteva saloane pentru 2 sau 3 zile și le predăm la începutul săptămânii, gata renovate, curate și aranjate! Speranța noastră este ca acest proiect să mobilizeze cât mai mulți voluntari din biserică și din afara bisericii, astfel încât impactul să fie unul major! Dumnezeu ne pune la dispoziție resursele de care avem nevoie. Însă noi putem să continuăm să ne plângem doar, să fim nemulțumiți, să așteptăm să facă alții sau să fim parte a soluției, a restaurării și îndreptării nedreptăților sociale din jurul nostru. Trebuie doar să vrem!

 

Pentru copilul dumneavoastră – s-a întâmplat să fie internat într-un salon de spital cu pereţii crăpaţi şi vopseaua corojită, iar din lipsa fondurilor aceste lucrări să fie amânate mereu? Bani puţini și priorităţile mereu altele?

Cu bunăvoinţa directorului de la Spitalul Municipal “Gavril Curteanu” din Oradea şi a personalului acestuia şi prin implicarea unui grup de tineri din biserica noastră am renovat trei saloane din această unitate spitalicească. După ce s-au vopsit şi zugravit, saloanele au fost lăsate curate, gata să-şi primească noii pacienţi în condiţii mult mai primitoare. Nu e fantastic să faci un lucru bun şi nici măcar să nu-i cunoşti personal pe toţi beneficiarii acestuia?

“ …milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie…” (Matei 6:4)

aici gasesti un scurt video cu acest proiect

http://www.youtube.com/watch?v=L2t_wF7t7To