Grupe de copii

poze de grupScopul grupelor de copii: Dorința noastră este să creăm un mediu în care copiii pot învața despre Dumnezeu și despre felul în care pot avea o relatie apropriata cu El. Acest scop vrem sa-l atingem printr-o serie de lectii care sunt urmate de jocuri, discutii sau lucru manual ( pentru a pune lectia in practica). Uneori organizam si activitati in timpul saptamanii.

 

* Structura grupelor de copii

În fiecare duminică, după închinare, învățătorii împreună cu copiii merg în sălile lor .

Sunt 3 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 3 si 13 ani și o grupă pentru părinți și bebeluși.

–   grupa mica:

Cu ajutorul povestirilor biblice am făcut cunostință cu personaje si întâmplări  din Biblie. Am pus lecția in aplicare prin jocuri, desene, lucru manual si cantecele.

–   grupa mijlocie:

Pentru a –L descoperi și cunoaște pe singurul Dumnezeu adevărat am parcurs cartea ”În căutarea adevărului”. Am invățat să ne rugăm, ne-am jucat, ne-am împrietenit, am învățat versete, am cântat si am facut lucru manual.

–   grupa mare:

Și noi învățăm din Biblie cu ajutorul cartii “În căutarea adevarului”. Ca parte aplicativă a lecției facem lucru manual, purtăm discuții, facem jocuri despre lecție, etc. Pe lângă lecții susținem și o misionară care e plecată în Madagascar. Prin această practică, îi învățăm pe copii să-L slujească pe Dumnezeu. Pe lângă duminica dimineața ne întâlnim și pentru alte proiecte.

 

Pentru mai multe detalii vezi: secțiunea proiecte.

 

Câteva proiecte pe care le-am avut anul trecut

activitate de 1 iunie activitate de 1 iunie.4 activitate de 1 iunie.2

–   Ce știu oamenii din Oradea despre Rusalii:

Un proiect în cadrul căruia copiii de la grupa mare au mers cu o videocameră și un set de întrebări despre ce înseamnă  Rusaliile, pe stradă și în parc. După aceea, am făcut o comparație între ce știu copiii din biserică și opiniile oamenilor din Oradea despre Rusalii. Apoi, am prezentat în biserică un filmuleț cu răspunsurile și concluziile găsite.

 

–   Ziua copilului:

De 1 iunie toți copiii și prietenii lor au fost invitați la biserică. Au fost împărțiți in 3 grupe (după vârstă) și fiecare grup a facut un tablou. Pe lângă lucrul manual am cântat și ne-am jucat.

activitate cu fundatia  Agape.2

–   Împreună cu fundația Agape:

Înainte de Crăciun, într-o sâmbătă, copiii de la grupa mare împreuna cu fundația Agape au facut prăjituri pentru susținerea fundației. A fost un proiect prin care copiii au învățat cum se face și chiar au făcut, prăjituri, papioane, panglici și felicitări. Duminica urmatoare, după întâlnirea de dimineață a bisericii, au vândut prăjiturile și celelalte lucruri confecționate.

 

–   Pentru Crăciun

În fiecare an, de Crăciun pregătim împreună cu toți copiii un program pentru  biserică. Anul trecut copiii au cântat două cantece, au prezentat o mică scenetă și o coregrafie cu lumânări pe cantecul “Holy night”.

 

Și anul acesta vom avea noi și interesante proiecte, vom organiza excursii, tabere și alte activități pe lângă cele de duminica dimineața, doar noi sau în parteneriat cu alte organizații.

Prin aceaste proiecte copiii vor putea să pună în practică ceea ce au invățat în lecțiile duminicale și să lege prietenii, învățând că biserica e mai mult decât întâlnirile de duminica.